MakingThePages


Praktijk voorbeelden

Simpel bedrijfs- of thuisnetwerk

schema

Voor simple bedrijfs netwerken met standaard security eisen kan worden volstaan met combinatie apparatuur die zowel modem, router en basic firewall bevatten. Hiermee is tegen relatief lage kosten een simpele netwerk opzet te bereiken die toch een redelijke veiligheid geeft.

Uitgebreid met ftpserver

schema

Klein netwerk van workstations en printer. In deze configuratie is geen centrale server aanwezig maar alle workstations werken standalone, een van de workstations voert de functie van printserver uit. Alle workstations zijn uitgevoerd met een netwerkkaart en via een hub onderling verbonden. De hub is verbonden met een router waarin een ingebouwde firewall aanwezig is die het bedrijfsnetwerk afschermt van het internet. Op de router is een FTP server aangesloten waar files kunnen worden opgehaald en achtergelaten. De FTP server bevat geen gevoelige informatie en is voor iedereen met geldige username en password toegankelijk. Op de router is ook nog een aansluiting vrij om een laptop ter plekke aan te koppelen.
De router is met een standaard adsl modem en splitter verbonden met de ISRA ( de kast waar de KPN lijn het gebouw binnen komt).
Beveiliging:
De router is alleen toegankelijk via de seriële poort zodat de router niet vanaf buiten te configureren is. Alle poorten op de router die niet nodig zijn voor het internet verkeer en email staan uit. Uiteraard zijn de computers voorzien van een virusscanner.

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01 Valid CSS