MakingThePages


Bits versus bytes de snelheidsmeter van het internet

Bits en bytes zijn de eenheden waarmee in de computerwereld wordt gewerkt. Er gaan 8 bits in een byte, 1024 bytes in een Kilobyte (Kb), 1024 kilobytes in een Megabyte (Mb), 1024 Megabytes in een Gigabyte (Gb) en 1024 Gigabytes in een Terrabyte (Tb).
Voor het weergeven van een letter zijn 8 bits = 1 byte nodig. In een Mb kunnen dus 1024 x 1024 letters worden opgeslagen, bij 50 regels van 50 letters op één vel papier zijn dat dus ongeveer 420 helemaal volgetypte vellen papier. Dat uw computerbestanden uit uw tekstverwerker veel groter zijn komt doordat er bij een tekstverwerker heel veel bytes verloren gaan aan layout informatie.

Bits versus bytes bij modem's en andere data verbindingen

Een 64 kilobit isdn verbinding zal dus 8 kilobyte data per seconden kunnen verwerken. De snelheden die worden vermeld bij internetaansluitingen zoals isdn en adsl zijn altijd het maximale aantal bits. Deze snelheid is niet één op één over te nemen naar download time aangezien er ook nog een stuk overhead nodig is voor de communicatie tussen de computers en controle op het goed overkomen van de data. Bovendien is er bij de meeste verbindingen sprake van overboeking en moet de snelheid met meerderen worden gedeeld. Naast het aantal bits wat een verbinding kan verwerken wordt de snelheid ook nog beperkt door de server die de gegevens moet leveren. Als die het niet kan leveren komt het ook niet op uw computer. Een fiets kan op de snelweg ook niet sneller dan op het fietspad.

Vergelijking tussen diverse dataverbindingen
verbindingKbits / sec
upstream *
Kbits / sec
downstream *
modem 5656
ISDN 1 kanaal6464
ISDN 2 kanalen128128
ADSL128512
snel ADSL5122048

Upstream is de verbinding van uw computer naar het internet.
Downstream is de verbinding van het internet naar uw computer.

Overboekingsfactor

Bij een internetverbinding is naast de maximale snelheid de meest belangrijke factor de overboekingsfactor. Deze factor bepaalt n.l hoeveel gebruikers op dezelfde lijn zitten, u moet de lijn nl. meestal delen met andere gebruikers. Als een I S P b.v. 6400 Kb aan snelheid heeft te verdelen kan hij dit verkopen aan 100 ISDN klanten, deze klanten zullen echter nooit allemaal tegelijk op het internet zitten noch zullen ze altijd de maximale bandbreedte nodig hebben. (zie onderstaande grafiek.)

grafiek
Verdeling van bandbreedte tussen de gebruikers.

Om de ruimte die er zo ontstaat te kunnen verkopen zal de I.S.P de capaciteit niet aan 100 klanten maar aan b.v 1000 klanten verkopen, dit heet dan een overboekingsfactor van 10 (1000 / 100). Praktijkvoorbeeld de meeste ADSL contracten hebben een overboekingsfactor van 50. De 'Gratis' I S P leveranciers worden door de hoge kosten en lage reclameopbrengsten van tegenwoordig ook gedwongen om een zo grote overboekingsfactor te gebruiken, dat als er veel van hun klanten op het internet zitten de klanten geen snelheid meer overhouden en soms zelfs de gevraagde pagina's in het geheel niet meer krijgen.
MakingThePages b.v. kan via zijn relatie ADSL leveren met een overboekingsfaktor van 25 t/m 1 en een snelheid tot 2048 Kb/sec downstream (helaas alleen maar leverbaar indien de KPN de lijn kan leveren).
MakingThePages b.v. kan via zijn relatie ook inbel en allways on verbindingen leveren voor analoge en ISDN verbindingen.

Server capaciteit

De capaciteit van een internet server wordt bepaald door de computer waar de internetsite op staat en de verbinding van die computer met het internet. MakingThePages b.v. host de internetsite's van zijn klanten op Linux computers (een unix variant) die met een snelle netwerkverbinding met het internet zijn verbonden. Door het gebruik van Linux computers is een hoge beschikbaarheid en snelheid gewaarborgd, terwijl het risico van kraken door hackers minimaal is. Metingen in de drukke avonduren hebben meermaals aangetoond dat de snelheid van de door ons geleverde internetsite's geenszins worden beperkt door de computers of het netwerk van onze hostingprovider.

Internet capaciteit

Naast de capaciteit van de inbelprovider en de hosting provider wordt de snelheid ook nog bepaald door het internet zelf. Onze hosting provider beschikt over een snelle verbinding met de backbone van het internet, de backbone heeft echter ook zijn beperkingen en onder extreme omstandigheden, zoals b.v. het begin van de oorlog in Afganistan, kan deze de gevraagde capaciteit niet aan en worden alle gebruikers van het internet geconfronteerd met trage verbindingen. Door de ruime capaciteit bij onze provider kwamen hun klanten er relatief beter vanaf dan de gebruikers van providers met slechtere verbindingen, die soms helemaal geen verbinding meer kregen.

Internetsite

De allerbelangrijkste factor van een snelle internetsite is echter de site zelf. MakingThePages b.v. ziet het internet als eerste als een informatie bron voor de klanten van zijn klanten (verderop genoemd als klanten). De klanten moeten zo gebruikersvriendelijk en zo snel mogelijk de informatie krijgen die ze zoeken en daardoor zoveel mogelijk handel genereren, een internetsite moet geen dure hobby zijn maar moet geld opleveren in de vorm van extra reclame en / of klanten service. MakingThePages b.v. ziet in de meeste gevallen dan b.v. ook geen waarde in minuten lange "flash intro's" aangezien deze alleen interessant zijn voor voor internetsurfers die toch niets beters te doen hebben met hun tijd. MakingThePages b.v. concentreert zich op inhoud aangezien daar de meerwaarde voor de klant zit en dus ook de opbrengst. Door de meer dan 20 jarige ervaring in de applicatie software is MakingThePages b.v. in staat om de werkelijk belangrijke informatie voor u op het internet te plaatsen en dit voor de klant aantrekkelijk te verpakken. Dit in tegenstelling tot veel gangbare site's die alleen een mooie verpakking zijn zonder inhoud en dus geen opbrengsten genereren. Het internet moet voor u geld opleveren anders is iedere investering hierin weggegooid geld. MakingThePages b.v. denkt in geld, uw internetsite kost geld om te laten bouwen, dus u internetsite moet voor u voldoende geld opleveren om deze investering te doen. MakingThePages b.v. zal altijd proberen om voor u de kosten- baten zo positief mogelijk te maken. MakingThePages b.v. gelooft nl. dat onze winst en omzet gebaat is bij een zo goed mogelijk resultaat bij onze klanten, zodat beide optimaal profiteren van de samenwerking. (zoals een inmiddels gepensioneerde topverkopen ooit het geheim van zijn succes openbaarde, 'handel is blij maken de klant is blij met zijn goederen en ik ben blij met mijn omzet en marge'.)

internet uw_computer modem modem_ISP computer_ISP internet website
De totale weg van uw computer naar een internetpagina.
Click op de onderdelen voor meer informatie.

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01 Valid CSS